Cosul de cumparaturi
este gol
Bine ai venit !  Autentificare clienti  |  Creare cont client
Anunțuri :
  • ~~~ Important: Asiguran transport GRATUIT pentru comenzile mai mari de 1.000 lei!
  • ~~~ OFERTA SECIALA! : La cantitati mai mari de 10 pomi din acelasi sortiment adaugati in cos "Set de 10 bucati" pentru a beneficia de preturi reduse
Catalog de produse
Atentionare
Pentru a fi siguri ca beneficiati de calitatea de top a produselor pepinierei Csaba Aiud va sfatuim sa cumparati aceste produse direct de la noi, fie online prin intermediul acestui site web, fie comandand produsele prin telefon la unul din numerele de telefon prezentate pe site. Nu ne asumam raspunderea pentru produsele pe care le achizitionati de la terti care pretind ca ar proveni de la Pepiniera Csaba Aiud.

Costurile de transport sunt suportate de clienti.

Va multumim pentru intelegere si asteptam comenzile dvs.
Coșul de cumpărături
Cosul de cumparaturi este gol
Urmăriți-ne pe Facebook

Despre noi - 3 generatii de pepinieristi

Bunicul, Takacs Stefan fiind si poreclit Kicsitata,a inceput activitatea pe malul raului Mures, in localitatea Gambas.
Prin altoirea vitei de vie a ajuns sa fie reunoscut pentru maiestria sa altoind pe zii 3000 de bucati de vita de vie, find unul din cei mai buni altoitori din zona. Renumele lui a ajuns atat pe plan local dar si pe cel national unde organiza echipe de altoit , la diferite pepiniere de stat, atat la vita de vie cat si la pomi fructiferi.
Cele mai cunoscute pepiniere din tara unde a organizat echipe de altoit au fost conduse de catre dansul , erau din Sura Mica Jud Sibiu, Fetesti Jud Constanta, Panciu Jud Vrancea,Gradinile partidului Bucuresti, Dorobanti Jud Arad, Iar unde a activat cel mai mult este Pepiniera Ambrosie Fischer din Aiud, care a fost cea mai mare pepiniera pomicola din Romania.
De la el a plecat toata istoria Pepinierei Csaba, care la ora actuala, este printre putinele pepiniere din Aiud care au in spate o istorie si o traditie de pepineristi transmisa din tata in fiu de 3 generatii.

 

 

Tatal, Takacs Laurean a invatat meserie de la tatal Takacs Stefan si in cadrul scolii de vita de la Gambas, locul nasterii unde de la varsta de 12 ani a invatat sa altoiasaca atat vita de vie cat si pomi fructiferi.
Cu trecerea anilor a mers cu tatal la altoit la diferite pepiniere din tara unde pana la varsta de 65 de ani se poate lauda cu altoirea a catorva milioane de pomi fructiferi ,vita de vie, si trandafiri.
Apoi dupa 1990 marea majoritate din pepinierele din tara s-au destramat a ramas la altoit pe plan local la Pepiniera Aiud, care la vremea respectiva era printre cele mai mari pepiniere din tara.
Dupa anul 2000 au plecat la altoit in Ungaria la pomi fructiferi si trandafiri.
Apoi cu ceva banuti pusi deoparte am infiintat propria noastra pepiniera, acumuland destule cunostinte pentru a merge singuri mai departe.

 

 

 


Fiul Takacs Csaba, la randul meu am invatat meserie de la tatal Takacs Laurean, iar la varsta de 14 ani am fost responsabil de plantarea primei pepiniere a familiei, parinti fiind plecati cu vanzarea pomilor fructiferi in diferite piete din tara.
Cu trecerea anilor am acumulat experienta necesara si urmand cursurile liceului Alexandru Borza din Ciumbrud, iar apoi urmand cursurile Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, Facultatea de Horticultura.
In anul 2003 am plecat la munca in strainatate cu speranta ca voi aduce un surplus de bani ca sa dezvoltam pepiniera, dar acolo contrar asteptarilor am fost tratati ca niste sclavi, muncind mult si nefiind platiti.
Dupa revenirea in tara am continuat activitatea, unde parintii se ocupau in continuare de pepiniera familiei, si cu ajutorul lor am dezvoltat putin cate putin.
La inceput am investit in marcotiere, plantatii ramuri altoi, sisteme performante de irigatii, tractor, utilaje de prelucrat solul in pepiniera, si altele.
Cand pepiniera a ajuns la un alt nivel de productie am angajat 3 prieteni, apoi din cauza extinderii pepinierei am mai angajat 4 baieti.
In momentul de fata pepiniera noastra are 7 angajati, cu norma intreaga cu forme legale de munca.

 

 

Site web creat de Coral Design Cluj